perjantai 11. heinäkuuta 2014

#5 Matkapäiväkirja: Jó napot marslakók!

Eli "Hyvää päivää marssilaiset!" – yksi niitä harvoja lauseita, joita osaan unkariksi. En ole vielä kovinkaan hyötynyt valtaisan laajasta sanavarastostani täällä, mutta onhan tässä vielä aikaa!

Saavuimme Budapestiin torstai-iltana ja silloin ei ehditty tekemään vielä mitään erikoista. Paitsi että järkytyin, kun en muistanut/tajunnut/tiennyt, että täällä on poskisuudelmakulttuuri! Näimme illalla Albertin unkarilaista serkkua täällä ja jäädyin aivan totaalisesti, kun Albert meni edeltä ja anto poskisuudelman tälle. Luulin, että toi oli vain joku ranskalaisten juttu :D

Tänään kävimme shoppailemassa ja kylpylässä – taidettiin pyöriä yhteensä joku 10 tuntia keskustassa. Ei hapota yhtään nyt. Täytyy kyllä todeta, että jos joku miettii shoppailulomakohdetta, niin ehdottomasti suosittelen Unkaria! Mieluiten tosin jotain ei-niin-turistirysää, jotta hinnat ei nouse. Tosin, eipä ne täällä Budapestissäkään päätä huimaa. Muun muassa Kinder Buenosta maksoin alle euron, halvimmat viinit oli alle euron ja viiden hengen ravintolalasku oli vähän reilu 50€. Rahayksikkö (forintti) on tosin ihan syvältä: eikö muka vois pari nollaa poistaa noista luvuista?! Vaihdoin 50 euroa forinteiksi ja sain käteisenä 14900 forinttia. Älytöntä!

Mainitsemani kylpylä oli muuten aivan uskomaton sokkelo. Jos edessämme oli kyltti, joka osoitti suomalaisen saunan olevan oikealla, todellisuudessa jouduimme kävelemään ensin vähän oikealle (ei liikaa tai oltiin taas väärässä paikassa), sitten poistumaan yhdestä rakennuksesta, kävelemään toiseen, käännyttiin vasemmalle, ravintolan läpi ja sitten taas oikealle. Ja ei, alkuperäisen kyltin jälkeen ei tullut ainuttakaan opastetta ja tuo ihan oikeasti oli lyhin reitti! Teitä varmaan myös kiinnostaa kuulla, millainen oli suomalainen sauna Unkarissa? Oikeastaan yllätyin, sillä se oli kohtalaisen hyvä yritys. Sauna muistutti suomalaisen uimahallin saunaa, oli puiset lauteet ja kaakelilattia. Saatiin silti Albertin kanssa hyvät naurut, koska ensinäkin sauna oli kielletty alle 14-vuotiailta ja kiukaalle ei saanut heittää vettä. No, sehän on sähkölaite, joten eipä parane nakella vettä... Eiku... Nauroin myös kanssaolijoille, sillä tasaisen kuuma 80°C oli ainakin heidän ilmeistä päätellen varsin tuskallinen kokemus.

Vähän kuvia:
Näkymä parvekkeelta

Kauppahalli

Rautatieasema

Metron portaat, nää oli ihan kauheet :D

2 kommenttia:

  1. Tää sun blogi on iha huippu! Tosi kivasti ja persoonallisesti kirjotat, ilo on lukea :) seuraan ehottomasti jatkossakin!

    VastaaPoista