torstai 3. heinäkuuta 2014

#2 Tekosyitä ja pukeutumistyylin päivittelyä

Ensinäkin, kiitos ensimmäisistä kommenteista ja palautteesta! Ei vissii ollukaa iha kuolleena syntynyt idea ruveta kirjottamaan. Koitan saada kirjotettua suht tasokkaita juttuja, joka voi olla haastava tehtävä ihmiselle, jolla on paska huumori ja paskat jutut... Haluan myös kiittää Jenniä, Miiaa ja Riina-Mariaa (linkit vievät heidän blogeihinsa, suosittelen vilkaisemaan!), koska he neuvoivat kuinka tätä Bloggeria oikein käytetään -olin nimittäin ihan Tauno tän kanssa eilen.

Sitten itse päivän aiheeseen. Olen jo pitkään haaveillut pukeutumistyylini päivittelystä. Olen jotenkin kyllästynyt nykyiseen tyyliini, koska se on yksinkertaisesti tylsä. Lähes kaikki vaatteeni ovat mustia ja suurimmaksi osaksi neuleita. Musta väri tuo myös mukanaan ongelman, johon jokainen tummiin vaatteisiin pukeutuva on joskus törmännyt: koitapa löytää sieltä pimeän kaapin pohjalta juuri se tietty musta paita niiden 154 muun mustan paidan seasta. Et edes tiedä, mistä yks vaatekappale alkaa ja mihin se loppuu. Jokainen rätti vaatis itelleen oman hyllyn, jotta kaapista löytäis yhtään mitään! Keksin ongelmaan ratkaisun: hankin muunvärisiä paitoja. No, tähän mennessä ongelmanratkaisu on käynyt näin: kävelen kauppaan, löydän kivan paidan, ostan sen ja tulen kotiin. Muuten meni ihan hyvin, mutta se paita on edelleenkin musta! Loistavaa ongelmanratkaisua! Nyt mulla on 155 mustaa paitaa!
Tikkurilan värikartta. Ps. Ilme

Tänään päätin ottaa tehtäväkseni hankkia ihan oikeasti
 muunvärisiä vaatteita. Raahasin Albertin (avokkini) mukaani kaupungille ja mentiin H&M:ään. Käteeni osui mekko, joka muistutti väritykseltään Tikkurilan värikarttaa. Se oli kuitenkin muuten kiva, joten sovitin sitä. Sovituskoppiin tarttui mukaan myös musta mekko, mustat housut, tummanharmaa tunika (tämähän lähti hyvin...) ja tommone korallilohen (en ikinä oo oppinu noiden tarkkaa värimääritelmää) punanen t-paita. Loppuviimein mukaan tarttui Värikartta, t-paita ja mustat housut. Kyllä mä vielä joku päivä opin!

Kotiin tullessa muhun iski kauhee väsymyslaiskuus ja puolen tunnin kuluttua olisi pitänyt lähteä GoGolle BodyBalanceen. Mainitsinkin aloituspostauksessa, että minulla on vähän asennevammaa liikkumista kohtaan, mutta Balance on ehkä ainut liikuntamuoto ratsastuksen ohella, josta pidän todella paljon. Senkin kanssa keksin kyllä herkästi tekosyitä, miksen juuri tänään jaksa hilautua tunnille. Tänäänkin oli ainakin viisi todella hyvää syytä, miksi jäin kotiin:
  1. Ulkona satoi vettä, joten salille kävely olisi ollut liian vastenmielistä. Sateenvarjo oli liian korkealla hattuhyllyllä ja 450 metriä on koiranilmalla liian pitkä kävelymatka.
  2. Mulla oli nälkä. Tarviiko tätä edes perustella?
  3. Viikon vähimmäistavote (n. 2h) liikunnan suhteen oli jo saavutettu. Albert huomautti, etten ollut liikkunut sitä ennen liki kolmeen viikkoon, koska oltiin Kuopiossa. Tikulla silmään, kun vanhoja muistelee!
  4. Menen huomenaamuna seitsemältä aamulla Balanceen. Paskanmarjat, tätä en uskonut itsekään. Nukun vielä silloin.
  5. Voin liikkua omatoimisesti kotona. Nytkin istun sohvalla, kuten tein myös tunti ja pari tuntia sitten. Istumalihakset kiittää!
Ajattelin seuraavassa postauksessa avata enemmän tuota mun asennevammaa ja kritisoida vähän koululiikuntaa, ettei tämä postaus veny liian pitkäksi ja pääsen joskus saunaankin. Olkaa siis kuulolla - varsinkin te, joilla on samanlaisia fiiliksiä liikunnasta kuin minulla! Palataan!

7 kommenttia:

  1. Jäi kirjanmerkkeihin, kirjoitat todella hyvin, oot vielä kauniskin ja tykkään blogin tyylistä :-) odotan innolla jo tuota lupaamaasi koululiikuntapostausta!

    mutta käyhän tsekkaan munkin blogi! inkkariressu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitos :3 Koitan saada postauksen tehtyä nyt viikonlopun aikana. Sunkin blogi vaikuttaa varsin lupaavalta! Jään varovasti seuraamaan, mihin suuntaan tuo kehittyy :)

      Poista
  2. Tosi mielenkiintoisen oloinen blogi, hieno ulkoasu (tosin vois ehkä miettiä, olisko kivemman näköistä, jos taustan kuvan kiinnittäisi paikoilleen, ettei se skrollaannu mukana) ja hyvää tekstiä. Taidan jäädä kyllä lukijaksikin, terveisin toinen kirjallisuustieteen opiskelija asennevammalla varustettuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, korjasin nyt tuon taustan liikkuvuuden. Albert sano, että vois kokeilla myös muokata taustaa sillee, ettei se katkee tollee typerästi.

      Poista
  3. Mulla on myös asennevamma liikuntaa kohtaan. Koululiikunnasta kyllä tykkäsin, koska siellä oli opettaja, joka vaati suorituksia. Lukion ekan ja ainoan liikuntakurssin jälkeen en olekaan sitten enää hieksi asti liikkunut, koska en jaksa motivoitua yksin. Tarviin jonkun, joka repii mut liikkeelle ja tuhat tuijottavaa silmäparia, joiden takia ei kehtaa vetkuilla. Samaan aikaan en kehtaa aloittaa mitään kuntosalijuttua, koska kunto on niin totaalisen paska, enkä ole mitenkään liikunnallisesti lahjakas, että hävettäisi liikkua ihmisten ilmoilla. Kotona en tosiaan saa liikuttua, koska en pidä liikunnasta, enkä ajatuksesta, etten tiedä, mistä aloittaa tai mihin pyrkiä. Mä tarttisin uudet siistit liikuntakamat (koska ne motivoi aina!) ja yksityisen PT:n, joka opastaa mut alkuun tyhjässä salissa ja tekee treeniohjelman, jota noudattaa ja jossa edetä. Ja hinta on..? En haluaisi edes tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kans tuo kuntosalipuoli vähä jääny, koska jotenki tunnen itteni uusavuttomaks siellä ja käytän hirveesti aikaa laitteiden käyttöohjeisiin :D Ryhmäliikunnat on mulle helpompia, koska siellä saa selkeet ohjeet, mite toimitaan + ryhmäpaine pakottaa liikkumaan kunnolla! Semmosen vinkin voisin kuitenkin antaa, et jos nimenomaan salille haluaa, niin tekee PT:n tai kuntosaliohjaajan kanssa saliohjelman ja käy laiteopastuksessa. Ohjelman saa yleensä suht halvalla tai jopa ilmaiseksi. Itse en ole tuota vielä hyödyntänyt, pitäisi kyllä...

      Poista