lauantai 26. heinäkuuta 2014

#11 Ei(kö muka) saa valittaa!

Viime päivinä olen saanut lukea niin Facebookista, netin keskustelupalstoilta kuin iltapäivälehdistäkin, ettei helteistä saa valittaa. Suomessa on 20 hellepäivää ja loput 345 päivää on paskaa. Vettä, räntää, pimeää, loskaa, pakkasta, kylmää ja lumentulo ei lopu koskaan. Jos valitat helteestä, olet joko lihava tai vanhus. Nyt nautit niistä lämpimistä keleistä, koska kohta on taas syys-, talvi- ja kevätmasennus!

Tuo on oikeesti aika huvittavaa, millasen sontamyrskyn siitä saa aikaseks, jos erehtyy valittamaan helteistä ihmiselle, joka vihaa kaikkea muita vuodenaikoja paitsi kesää. Anteeks nyt vaan, mutta kyllä mulla alkaa jo vähän huumori loppua, kun sisälämpötila on ollut jo reilu viikon ajan +31. Ilmastointilaite ois toki vaihtoehto, mutta a) se maksaa paljon b) poistoputken asentaminen kämpästä pihalle tuo omat haasteensa ja c) sillä samalla sekunnilla, kun vehje on asennettu paikalleen, helteet kuitenkin loppuis. Voi kyllä olla, että ens vuonna ostetaan tommonen laite jo heti alkukesästä. Onpahan varmistettu, ettei tuu yhtäkään hellepäivää, ettei laite nyt vaan vahingossakaan päädy käyttöön.

Se, että ulkona on -30, on toki myös ihan syvältä, mutta se ei onneks jäähdytä tätä kämppää samoihin lukemiin! Sitä paitsi, jos sisällä on kylmä, vaatetta voi kyllä lisätä, mutta kuumissa olosuhteissa viilentäytyminen on varsin hankalaa. Onneksi täällä ei makseta vedestä käytön mukaan, joten voin hyvällä omatunnolla (pahoittelen ilmastonmuutoksen edistämistä pingviinit!) käydä jääkylmässä suihkussa useita kertoja päivässä. Kummasti nousee myös arvostus omaa saunaa kohtaan, kun odottelee pakkasessa ensin 10 minuuttia myöhässä olevaa bussia ja sitten tarpoo reilu metrisessä hangessa väsyneenä, jäässä ja mielellään vielä nälkäsenäkin, että varmasti on päivä pilalla. Sillä sekunnilla kaikki murheet kuitenkin unohtuvat, kun pääsee lämpimään saunaan tai edes kuumaan suihkuun!

Minä joskus 100 vuotta sitten ratsastamassa.
Kattokaa nyt, siellä on lunta!
© John Shakespeare


Toisaalta, on hyvin typerää valittaa asioista – kuten säästä –, joille ei voi tehdä itse mitään. Vielä typerämpää on valittaa asioista joille voi tehdä jotain! Siispä, koska olen pihi enkä osaa jaksa asentaa poistoputkea, voin ostaa tuulettimen! Halpa ja helppo ratkaisu! No, idea oli hyvä, mutta en vissiin ollut ainut, joka tuon keksi. Katsottiin eka Prisman valikoima: loppuunmyyty. Albert soitti asiakaspalveluun ja kysyi tuulettimien tilanteen: "Kaikki loppu. Tilattu on uusia, mutta ei mitään tietoo, milloin tulee lisää." Just joo, sama viesti myös Tokmannilta. Kaveri oli kysellyt myös Gigantista, Citymarketista ja vissii vielä jostain muualtakin, mutta kaikki tarjos tuulettimien sijaan eioota. Pitäkää eioonne, ei se viilennä kuitenkaan!

Onneksi ratkaisu lopulta löytyi. Tai oikeastaan ratkaisu, eli tuuletin löysi minut. Naapurimme on koko kesän poissa ja sovittiin, että saadaan lainata heidän sähkögrilliään. Kävimme eilen hakemassa grillin lainaan ja huomasin pöydällä tuulettimen. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja laite melkein heittäytyi jalkoihini anellen, että ottaisimme hänet mukaamme, kun kotona oli kuulema niin yksinäistä isäntäväen ollessa poissa. Laitoin myöhemmin viestiä naapurille, että saataisko ottaa tuuletin meille täyshoitoon. "Joo ottakaa vaan, jos ette riko sitä." Joo ei rikota, jos hoitaa hommansa kunnolla. Nyt minulla on tuuletin ja niskajumi. Elämä hymyilee taas.

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä!

    Blogissasi on hieno ja onmaperäinen ulkoasu. Siitä voisi saada vieläkin kivemman koodejen avulla ;)

    http://camillan-blogi.blogspot.fi/
    http://behappy-camillas.blogspot.fi/

    VastaaPoista