torstai 3. syyskuuta 2015

#18 Paluu arkeen!

Eiks tää oo ihan ok asu siivota?
Onpahan ollut taas kiireinen viikko. Viime viikon maanantai ja tiistai meni tutoroidessa, sillä sain keväällä kuningasajatuksen lähteä vaihto-opiskelijoiden tutoriksi. En tiiä mistä moinen päähänpisto, koska olin tuolloin todella väsynyt ja tiesin, että tutorointi veisi todella paljon aikaa. Vielä ei ole onneksi kaduttanut yhtään! Tutoroitavani on 21 vuotta täyttävä puolalainen mies, joka opiskelee kotimaassaan suomalais-ugrilaisia kieliä ja kulttuuria.

Maanantai meni juoksevia asioita (vuokrasopimus, yliopistoon ilmottautuminen jne) hoitaessa ja tiistaina kävimme syömässä. Mukana olivat myös tutorparini Pirkko ja hänen tutoroitavansa, joka tulee Ranskasta. Illallisen jälkeen istuimme muutaman tunnin yhdessä kuppilassa ja joimme parit drinkit. Ennen illallista jouduin olemaan pari tuntia töissä enkä olisi kerennyt käydä kotona vaihtamassa vaatteita. Menin siis tälläytyneenä mekossa siivoomaan! Aika epäkäytännöllinen työasu, mutta kyllä sen kanssa pystyi pari tuntia elämään.

Keskiviikkona lähdimme Albertin (avopuolisoni, jos jollekin jäänyt epäselväksi) kanssa Kuopioon. Käytiin vanhempieni mökillä, veneilemässä ja katsomassa Albertin kaverin vauvaa. Minulle reissun kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti ratsastustunti Rauhalahden ratsastuskoululla. Ratsastin siellä kahdeksan vuotta kunnes päätin pitää pidemmän tauon. En ollut käynyt Rauhalahdessa kahteen vuoteen, joten muutama uusi hevonenkin oli tullut. Sainkin mennä "uudemmalla" tulokkaalla, suomenhevosruuna Masilla. Masi oli ihan järkyttävän iso ja pitkäselkäinen hevonen, mikä aiheutti mulle aikamoisen kulttuurishokin. Varsinkin kun yksi valmennushevosistani on pieni ja todella lyhytselkäinen eikä nuo muutkaan ratsastamani hevoset mitään kovin isoja ole... Masi oli kuitenkin koostaan huolimatta oikein kiva ratsastaa ja tunti meni hyvin.

Sunnuntaina palattiin Tampereelle, sillä Albertilla jatkui taas maanantaina työt. Minäkin rupesin henkisesti valmistautumaan lukuvuotta varten, sillä tiistaina jatkuisi taas luennot! Onneksi minulle tuli pehmeä lasku arkeen, sillä ensimmäisellä viikolla minulla oli vain yksi luento tiistaina ja keskiviikkona. Tänään on yliopiston avajaiset ja tarkoitus oli mennä palloilemaan koululle muuten vain. Perjantaisin taas ei kuulu opiskella :D Syksy vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, kurssien aiheina on muun muassa kirjallisuuden teoria, suomen murteet, merkitysoppi ja viron kieli! Pitää vain toivoa, että myös luennoitsijat ovat mukavia, sillä surkea opetus tappaa opiskelumotivaationi aika huolella... Yksi stressitekijä on onneksi poissa päiväjärjestyksestä: minulle myönnettiin kesällä opinto-oikeus opettajan pedagogisiin opintoihin! Läpäisin siis opettajan soveltuvuuskokeen, eli olen tarpeeksi hullu, mutta riittävän järjissäni kyetäkseni opetusalalle. Enää ei ainakaan tarvitse noista soveltuvuuskokeista stressata, sillä opinto-oikeus on todella vaikea saada kovan tason takia. Voitte siis virallisesti kutsua minua nyt opeopiskelijaksi!


 Tämän syksyn luennot. Äkkiseltään varmaan näyttää helpolta, mutta ei tuo nyt kovin kevyt ole. Noista tulee yhteensä 35 opintopistettä ja yksi piste vastaa noin 27 työtuntia. Kurssit kestävät noin 16 viikkoa, joten teoriassa minun pitäisi opiskella joka viikko 59 tuntia. Sen lisäksi käyn töissä ja liikun neljä kertaa viikossa. Voitte siis varmasti päätellä, että ainakaan minun kohdalla tuo 27 tunnin sääntö ei ihan päde ja tuskin kovin monella muullakaan opiskelijalla! Vielä ei ole tullut sellaista kurssia vastaan, jossa tuo 1 op = 27 h -sääntö olisi pätenyt.... Jos joku lukijoistani opiskelee yliopistossa, niin kuulisin mielelläni, kuinka lähelle teoreettista työmäärää todellisuus on osunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti