sunnuntai 23. elokuuta 2015

#17 Takaisin satulaan ja salille

Tein uuden vuoden lupauksen viime vuonna. Lupasin, että palaan säännöllisen hevosharrastuksen pariin vuoden 2015 aikana, vaikka laji viekin rahat, järjen ja fyysisen terveyden. Tai no, rahat ja järki saattaa säilyä ainakin siihen asti kunnes ostan joskus itselleni oman hevosen. Toukokuussa laitoin ilmoituksen nettiin ja sainkin valtavan määrän tarjouksia erilaisista hevosista. Päädyin kokeilemaan 18-vuotiasta suomenhevosruunaa ja halusinkin ruveta vuokraamaan sitä.

Tallin omistajan tytär on pitänyt minulle tunteja/valmennuksia - millä nimellä sitä kukin nyt haluaakin kutsua. Kaverin kanssa pohdittiin noiden eroa ja tultiin siihen tulokseen, että valmentautuminen on tavoitteellisempaa kuin tunneilla käynti. Omasta mielestäni valmentaudun, vaikka ei mulla oikeastaan mitään kilpailutavoitteita ole - haluan vain kehittyä mahdollisimman hyväksi ratsastajaksi. Sattuman kautta päädyin vuokraamaan yhtä toistakin hevosta samalta tallilta ja toisinaan menen myös valmentajani hevosilla. Heppa-asiat sainkin siis kerralla oikein hyvälle mallille! Haluan pitää blogini kuitenkin suhteellisen yleistajuisena, joten mitään heppablogia tästä ei ole tulossa. Jos jotain heppajuttuja täällä joskus turisen, niin koitan pitää ne mahdollisimman ymmärrettävinä ja ei-hevosihmisiä kiinnostavina, ellei erikseen toivota jotain syvällisempää postausta! :)

Valmentajani suomenhevosori Eikka ja vinoon mennyt satula :D
© Jenni
Ratsastuksen lisäksi potkin itseni taas salille. Kuntosalilla käynnin suhteen mulla on ollut suuri ongelma ylläpitää motivaatiota. Alkuinnostus on suuri, mutta muutaman viikon päästä saan pakottaa itseni painojen äärelle. En varmasti ole ainut ongelman kanssa painiva, joten motivaatiovinkit ovat erittäin tervetulleita! Aloitin salilla käynnin uudelleen 27. heinäkuuta, edellisen kerran taisin käydä maaliskuussa. Väsymys oli tosin yksi syy, miksen ole salilla käynyt. Fyysiset ponnistelut nimittäin veti kropan niin piippuun, etten urheilun jälkeen enää jaksanut tehdä mitään muuta.

Tein itselleni erillisen motivaatiosuunnitelman kuntosalin suhteen. Ensinäkin mietin, miksi tahdon rääkätä itseäni tuolla ja millaisia tavoitteita minulla on. Sen lisäksi päätin, että otan itsestäni aloitusvaiheessa ja tasasin väliajoin kuvia, joista nään mahdollisen kehittymiseni. Halusin palata salille, koska huomasin tarvitsevani parempaa kuntoa hevosen selässä. Selkäkin on vaivannut ja fysioterapeutti suositteli kuntosalia. Huomasin myös, että kroppani kerää älyttömästi nestettä eikä kaksi kertaa viikossa ratsastaminen riitä ehkäisemään turvotusta. Kaupan päälle saisin aika kivan kropankin, joten enköhän mä perustellut tätä itselleni jo ihan rittävästi! Nyt olen käynyt vajaa neljä viikkoa salilla ja huomasin minimaalisen pieniä eroja, kun vertailin otettuja kuvia. Turvotus on vähän helpottanut, mutta varsinkin noi kuvat motivoivat mua ihan valtavasti! Vähän jännittää, että tuleeko jossain vaiheessa taas sellainen olo, ettei huvita. Nyt on ainakin kivaa, kun näkee konkreettiset muutokset ja joutuu laittamaan lisää painoa tankoon!

Vertailukuvia en halua itsestäni tänne vielä laittaa, kun ne muutokset on tosiaan niin pieniä vielä. Katsotaan muutaman viikon päästä, jos alkaisi olla jo vähän näkyvämpiä tuloksia :) Otan oikein mielelläni vastaan noita motivoitumisvinkkejä pahan päivän varalle!

2 kommenttia:

  1. Jee kiva, että kirjotat taas! En menettäny onneks toivoani, että jatkaisit.
    Tykästyin tosiaan kovasti blogiisi ja kirjoitustapaasi, kun aikasemmin bloggasit ahkeraan :) Kiva, että jatkat taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Kiva kun tykkäät ja on myös mukava kirjottaa pitkästä aikaa! :)

      Poista